Jan Boon in topvorm op de Katloop

 home

Vrijdagavond onder werkelijk ideale weersomstandigheden was het genieten om deel te nemen voor de 18de KollumerKatloop.

Loopgroep Dokkum  was prima vertegenwoordigd met maar liefst 15 leden aan de start die uit de afstanden van 13.8 of 6.4 km konden kiezen.

Wedstrijdleider en speaker Jan Kooistra zorgde er voor dat om 19.30 uur 210 deelnemers van start  gingen. Op het mooie parcours van uit Kollum via Buren over beton en klinkerpaden en dan  terug naar de finish .

          JB

Op de 13.8 km gingen 13 leden van start van de loopgroep Andries liep een uitstekende race (was sneller dan bij de vorige editie) en bleef onder het uur toen hij de finish passeerde. Rob heeft iets rustiger gelopen dan hij normaal in een wedstrijd loopt i.v.m. de voorbereiding van de marathon van Lauwersmeer, zodoende kon hij mooi fungeren als haas voor Gerard.

De verrassing van deze avond was Jan Boon. De eerste km samen gelopen met Tiny die heel stabiel haar tempo kan lopen en dat was voor Jan een prima loopmaatje om mee op te trekken. Echter Tiny ging voor de 6.4 km en dat had Jan niet meegekregen dus hij moest op eigen tempo verder en zag in  de verte Ulbe en Klaas lopen. Geleidelijk liep hij in op de beide heren en zo gingen ze  gedrieën op naar de finish.

De laatste km. was Jan de sterkste van het drietal. Klaas en Ulbe konden hem niet meer volgen en zo beloonde Jan zichzelf met een prima tijd van maar liefst 6 min. sneller dan bij de vorige editie.

Klaas was bij deze loop iets rapper dan Ulbe op het eind en kwam een kleine honderd meter eerder over de streep dan Ulbe.

Debutant bij de katloop was  Johann hij liep een prima wedstrijd na een tijd van blessure leed was het zijn eerste wedstrijd na een lange tijd en dat ging hem verdienstelijk af. Hij liep op Bert in en zorgde er voor dat die hem niet meer voorbij ging in de laatste km. voor de finish. Bert liep zijn eigen wedstrijd en zodoende liet hij Johann ook gaan en ging in zijn eigen tempo naar de meet met een minimale achterstaand 30 sec. op Johann kwam Bert over de finish

Joop liep ook een prima race en kon keurig in de buurt blijven van Gerard en beide heren waren dan tevreden over hun eindtijd.

Willem bleef in de buurt van de beide dames Gelske en Hinke. Voor hem was dit een prima voorbereiding op de aanstaande halve marathon van Lauwersmeer waar hij ook aan de start zal verschijnen.

De dames Baukje, Gelske, Hinke en Joke gingen ook van start op de 13.8 km Baukje was de snelste van deze vier en had nog nooit zo snel gelopen over deze afstand met een snelheid van over 11 km per uur was ze dan ook zeer tevreden en kan met een gerust hart zich opmaken voor 21.1 km van Lauwersmeer. Vlak achter haar kwam Gelske ,die ook een zeer regelmatige wedstrijd liep, over de eindstreep.

De gezonde wedstrijd spanning speelde Hinke geen parten aangemoedigd door haar dochter ging Hinke met een goed gevoel over de meet. Joke zette haar goede doen bij de Slach om de Mar door en liep een gedegen 13.8 km

Dedde Roelof

Op 6.4km  gingen Dedde en Roelof van start. Dedde al vrij goed hersteld van knie blessure had onderweg Tracy als loopmaatje gevonden en gezamenlijk liepen zij naar de finish.

Voor Roelof was het bekend terrein hij liep voor de 12e keer de katloop en liep iets sneller dan bij de vorige editie hij kon in de laatste km op Tiny inlopen die net iets eerder over de finish ging dan Roelof.

 

Uitslagen 13.8 km:

Heren: Andries Damstra 58.54 / Rob Pestman 1.01.15 / Gerard Dam 1.05.07 / Joop van Ginkel 1.05.45 / Jan Boon 1.08.11 / Klaas v/d Zee 1.08.21 /  Ulbe Keekstra 1.08.42 / Johann Straatsma 1.11.50 / Bert Jelsma 1.12.17 / Willem Bakker 1.17.25  

Dames:  Baukje Kingma 1.15.57 / Gelske de Jager 1.17.07 /  Hinke de Vries 1.17.42  / Joke Bleijerveld 1.25.23   

 

Uistlagen 6.4 km:  

Heren:  Dedde Jong  31.58 min /  Roelof Elzinga  33.53 min

Dames:  Tracy v/d Ploeg  31.57 min / Tiny Wouda  33.47 min.

 

De opbrengst van deze editie van de Katloop gaat naar Spieren voor Spieren.

Met dank aan alle vrijwilligers in het bijzonder aan Jan Kooistra die ondanks moeilijke privé omstandigheden aanwezig was.

Sportgroet Roelof