Trainingsdag 2019 groot succes.

Tijdens de laatste jaarvergadering van 2018 wordt besloten om de Trainingsdag 2019 te houden in de buurt van Appelscha. Onze trainer Ed gaat daarop aan de slag om er een leuke dag van te maken. Samen met een fietsmaat wordt op 16 april een bezoek gebracht aan de “Boscamping Appelscha”. Van hieruit gaat het loop- en fietsparcours starten. Nog dik in de kleren ivm de kou wordt een loopronde uitgemeten. Een ronde van ongeveer 8 kilometer moet voldoen om de Trainingsdag mee te beginnen. Voor de MTB route wordt gebruik gemaakt van het bestaande parcours van Diever. De aanloop naar het parcours moet echt worden bekeken. Natuurlijk wordt ook de ronde gereden.

Op zaterdag 18 mei is het dan zover. De meeste deelnemers vertrekken gezamenlijk met auto’s vanaf Dokkum richting Appelscha. Enkele komen rechtstreeks en in totaal worden 25 deelnemers opgevangen door trainer Ed. Na een korte begroeting moet iedereen alvast een huur-MTB uitzoeken voor de juiste maat. Dan is het tijd voor het aantrekken van de juiste loopkleding. De temperatuur is al perfect voor korte broek en T-shirt. Roelof en Thea gaan met een MTB mee omdat ze last van een blessure hebben maar die op de fiets geen probleem oplevert.

Na een 2 km inlopen begint de warming-up en loopscholing.

Website warmingup Website loopscholing

De loopscholing is nu extra apart omdat de ondergrond uit boomschorssnippers bestaat. De nadruk ligt daarom speciaal in het maken van kort grondcontact en het behouden van evenwicht. Het parcours wordt na een 25 minuten  met de hele groep voortgezet in een rustig duurlooptempo over een flik aantal ruiterpaden. Na in totaal een 75 minuten te hebben gelopen komt de groep weer terug bij de camping. Het zweet is bij de meesten toch al aanwezig. Het wordt nu iets opfrissen omkleden in de fietskleding.

Vervolgens richting het terras voor iets te drinken en een lunch. Omdat er ’s middags een flink stuk moet worden gefietst heeft de kok meegedacht. Eerst een grote kom soep om de nodige zouten weer aan te vullen en daarna een tweetal broodjes gezond, die zeker met 2 handen moet worden vast gehouden om te kunnen eten.

Website lunch Website fietslysbeth en

Om 13.00 uur is het tijd om de zadels op maakt te zetten en enige uitleg te krijgen over de werking van een mountainbike. Voornaamste tip is “niet de voorrem te gebruiken in de bocht”. De fiets is dan namelijk niet meer te besturen en geeft dus brokken. Enthousiast vertrekt de groep richting het parcours.

De groep wordt na de aanloop route automatisch gesplitst in een paar verschillende groepen met idem verschillende tempo’s. Sieger-Jan neemt de snelste groep onder zijn hoede zodat het juiste parcours wordt gereden.

Website fietsen groep SJ Website fietsen groep SJcloseup

Ondanks dat er nu niet meer als complete groep wordt gesport is het plezier er niet minder om. Na ongeveer 35 kilometer, de snelste groep had nog wat meer op de teller, kwam iedereen weer terug op de camping om een douche te nemen. En natuurlijk het welverdiende drankje!

Website nazit1 Website nazit2

De meeste deelnemers waren tevreden met het uitstapje. Moe, en sommigen met  een pijnlijke kont van het zadel, maar voldaan zoals dat zo mooi heet. De voorzitter Henk bedankt trainer Ed voor zijn inzet en hoopt op een mooi vervolg in 2020.

O ja, Jaap en Femke hadden zelfs een souvenir mee genomen voor thuis:     

         ……..TEEK!!!........

                  Website teek

 

Groeten Ed