Niek wint de 10km in Britsum

 Op donderdagavond 5 sept waren 18 leden van loopgroep Dokkum naar Britsum gegaan om daar een afstand te gaan lopen. Je kon kiezen uit de afstanden van 5-10-15 km. Normaal wordt er op de donderdagavond getraind maar i.p.v.  training hadden we afgesproken om ons te testen hoe we er voor stonden met onze conditie en snelheid met Ed Velderman als coach bij de start en finish die tevens onze tijden noteerde.

WEB Niek 1 WEB piet rob jan

In totaal kwamen er 135 deelnemers aan de start en de weersomstandigheden waren ons goed gezind prima loopweer met wel een stevig  briesje wind op de terug weg naar de finish. Van de loopgroep  gingen 11 leden van start op de 10 km Niek v/d Molen was het snelst en kwam als winnaar over de streep in een deelnemersveld van 83 lopers.

De voor Berlijn marathon in training zijnde Andries Damstra kwam 2 min later binnen dan Niek samen over de finish gingen Piet Zijlstra en Jan Faber die tevens ook in voorbereiding is voor de hele marathon van Berlijn. Durk Gros en Dirk Postma liepen ook een goede race Durk iets sneller dan Dirk die sinds een paar maanden lid van onze club is de derde plaats pakte Tineke de Groot bij de dames 55+ en Attie v/d Woude die km maakt voor de Berenloop. Attie liep een gedegen race en liep binnen het uur onder het finishdoek.

Met steun van Jan Rietberg kon Bauke Keekstra een tevreden 10 km lopen  ook hij is in voorbereiding van de Berenloop op Terschelling en ook gingen deze twee mannen gezamenlijk over de meet. Pech had Henk Baas last van een lichte blessure en een sanitaire stop, was het niet zijn dag en viel de gelopen tijd tegen.

Op de 15 km gingen 31 deelnemers van start waar van 3 leden van onze loopgroep o.a Rob Pestman die in training is voor de hele triatlon in Almere 3800 meter zwemmen- 180 km fietsen en dan mag hij nog een hele marathon lopen alvast succes Rob liep voor hem doen een rustige 15 km race. Onze veteraan Jan Wiersema werd 1e in zijn leeftijds cat. 70+ net voor de bezemwagen ging Jan Boon over de finish hij liep een rustig duurloop in voorbereiding voor de hele marathon van Berlijn.

Jaap Visser toonde zijn goede vorm een pakte de derde plaats op de 5 km Roelof Elzinga tetste zich zelf hoe hij er voor stond na enkele maanden van blessure leed  liep hij een tevreden 5 km voor Jilles Visser was het een iets minder dag niet geheel fit liep hij een de 5 km dus niet geheel tevreden over finishtijd.

Vier dames deden mee aan de Challenge of de Admiraal o.a. Femke ,Lysbest, Dirian en Tricia. De dames hebben genoten van deze eerste editie..

                                      WEB femke lysbeth tricia

Zaterdag waren we met 12 leden vertegenwoordigd bij het Bungee roeien bij de Admiraliteitsdagen in Dokkum en scoorden 22 meter. Voor volgend jaar een mooie uitdaging om deze afstand te verbeteren.

                                       WEB boot1

 

Uitslagen 15 km Rob Pestman 111.54 Jan Wierseman 124.56 Jan Boon 129.43.

Uitslagen 10 km Niek v/d molen 40.50 Andries Damstra 42.54 Piet Zijlstra 49.54 Jan Faber 49.54 Dirk Gros 54.21 Dirk Postma 57.23 Tinke de Groot 58.45 Attie v/d Woude 100.48 Jan Rietberg 101.49 Bauke Keekstra 101.49 Henk Baas 103.07

Uitslagen 5 km Jaap Visser 21.41 Roelof Elzinga 27.18 Jilles Visser 30.55.

Sportgroet Roelof