Groene Ster Zomeravondloop woensdag 7 augustus 2019

Na een paar weken vakantie is het tijd om weer te gaan hardlopen. Voor de Berenloop met tenslotte wel worden getraind! Op de loopagenda staat een avondloopje georganiseerd door Lionitas. In de groepsapp gevraagd wie er naar toe gaan. Ulbe en Joke gingen ook, gelukkig niet het enige loopgroep lid dat hier naar toe gaat! Bij de start treffen we ook nog onze nieuw loopgroeplid  Dirk Postma.

Jaarlijks doe ik maar een paar loopjes, iets van 3. Iedere keer valt het me weer op hoe goed de sfeer is. Mensen zijn aardig, er wordt gelachen en gedold, mensen informeren naar elkaar. In dit geval kan natuurlijk komen omdat ik net terug ben van vakantie, het mooie weer, de mooie omgeving of omdat ik gewoon even los ben van mijn normale doen en laten. Dit alles heeft vast invloed op mijn waarneming.

De keus was 5 of 10 km. Met ons drieën kozen we voor de 10 K. Onderweg 2 verzorgingsposten met water en sponsen. Bij de finish een tijdklok, thee, eiwitdrankje, water of bouillon. Goed verzorgd dus. Na de start was ik Durk, Ulbe en Joke al snel kwijt. Ben in een rustig groepje gaan lopen en hier de hele tijd bij gebleven. Wilde me niet forceren en gewoon lekker lopen. Later bleek Joke vlak achter me te lopen. Ulbe en Dirk liepen een stuk voor ons.

Ulbe

Het was toch nog best wel warm om te lopen. De verzorgingsposten kwamen dan ook van pas. Het werd al wat later op de avond, de zon gaat onder en het licht wordt ‘zachter’. Dit heeft dan weer invloed op mijn waarneming van de omgeving. In dit geval parkachtig met hele mooi doorkijkjes.

Kortom mooi om te hardlopen en een mooi loopje om te doen!

Tijden:

Ulbe: 53 min

Dirk: 60 min

Joke: 65 min

Henk: 65 min

 

Tekst: Henk