“Buitenlandse” loop zeer geslaagd!

GROEPdef

Op de zaterdag was het weer zo ver de traditionele “buitenlandse ”loop en die ging dit jaar naar het Groningse dorpje Jipsingbourtange. Ieder jaar wordt er een loop georganiseerd  voor de loopgroep leden  buiten de provincie de “buitenlandse” loop. Met 17 leden vetrokken om 8.30 uur uit Dokkum  richting Jipsingbourtange  daar arriveerden we  om10.00 uur bij de plaatselijke voetbal kantine van JVV waar we een hartelijk welkom kregen   en een kopje koffie konden nuttigen en tevens ons konden inschrijven  voor de crossloop met als afstanden van 5 en 10  km.

                    femke en 

De start was 11.00 uur er was een prachtig bijna onverhard parcours uit gezet in het plaatselijke bos ongeveer een km lopen van de kantine dus een mooie gelegenheid gezamenlijk in te lopen naar de start. De organisatie was blij dat er 17 leden uit Dokkum aan de start kwamen het is namelijk maar een kleinschalige loop waar ongeveer 50 tot 60 deelnemers aan meedoen en nu kwam het aantal lopers op 82.

De deelnemers op de 10 km moesten de ronde van 5 km twee maal afleggen de dames Femke de Groot en Baukje Kingma bleven dicht bij elkaar er zat maar 8 sec tussen hun eindtijden en de weergoden waren Femke deze maal ook weer goedgezind met een verkoelend regenbuitje onderweg. Gerard Dam, Albert Kingma, Jan Rietberg en Bert Jelsma gingen ook voor de 10 km  Gerard was het eerst weer bij de finish van deze heren op de 10 km en pakte een twaalfde plaats bij de heren in het algemeen klassement.

Prijzen waren er voor Jaap Visser eerste op de 5 km en Jaap Baalbergen finishte als tweede en Tricia pakte de derde plaats bij de dames en was ook nog de gelukkige dat haar startnummer in de prijzen viel en een mooie gevulde mand mee kreeg samengesteld door de plaatselijke bakker.

kantine   KlaasK

Na dat iedereen gedoucht had ging de reis naar het vestingdorpje Bourtange waar we de gelegenheid hadden om dit prachtige plekje te bezichtigen en een kopje koffie met gebak in het plaatselijke café te nuttigen en daarna werd de terugreis ingezet.

Om 18.00 uur was iedereen uitgenodigd bij de Wok Chinees waar we onze calorieën en vocht weer konden aanvullen en wel nodig na de inspanning van deze dag. Ook de leden die overdag niet konden vanwege eventuele andere verplichtingen, sloten nu aan bij het eten. Er werd van het eten genoten en nog veel gepraat over de geslaagde ‘buitenlande” loop.

Er was één  lid van loopgroep Dokkum die de buitenlandse loop echt in het buitenland liep en dat was Dedde de Jong. Hij was afgereisd naar Duitsland en  was deelnemer aan de Teutelauf een pittige loop over 12.2 km finish tijd 109.10 min.

dedde  dedde2

Uitslagen      5 km

Tricia v/d Velde 27.04 min  /  Jaap Visser  20.01 min.  /  Attie van der Woude 29.20 min  /  Jaap Baalbergen  22.34 min.

Tineke de Groot 29.37 min.  /  Henk Baas  23.40 min.  /  Roelof Elzinga  29.34  min  /  Willem Bakker 28.17 min.

Klaas v/d Kooy 29.48   min.  /   Jilles Visser 31.19 min.

Uitslagen 10 km.

Femke de Groot  56.58 min.  /  Gerard Dam  48.41 min.  /  Baukje Kingma  57.06 min.  /  Albert Kingma 50.15 min

Jan Rietberg  58.14 min.  /  Bert Jelsma  58.30 min.

Sportgroet Roelof