Leden loopgroep Dokkum in goede vorm bij Molenloop en Switterun

      mloop

Zaterdag 16 nov. waren er bij de Molenloop in Vrouwenparochie 140 deelnemers aan de start waarvan 8 leden van loopgroep Dokkum. Het startschot klonk om 11.00 uur voor de 5-11 en 21 km 7 leden gingen van start op de 11.3 km en Roelof Elzinga liep de 5.3 km.

Onder prima weersomstandigheden werd er gelopen. Roelof houdt het nog even op de korte afstanden en zo weer op de bouwen naar een 10 km wedstrijd. Het ging hem goed af en liep een prima wedstrijd. Hij kwam als nr. 5 bij heren of de finish streep.

web Roelof  web Tineke2

Jaap Baalbergen loopt meestal een vrij constante race en ook deze keer finishte hij als eerste van de loopgroep over de meet,  2 min later kwam Klaas van de Zee binnen en goed hersteld van de marathon van Berlijn. Vandaag liep hij een prima wedstrijd. Ook kon Ed Velderman de draad weer oppakken na de marathon van Berlijn en bleef Bert Jelsma net voor bij de eindstreep. Bert onze koploper in het loopcircuit pakte vandaag 3 punten maar ging de volgende dag ook nog van start bij de Switterun In Buitenpost dus nog eens 3 punten. klasse Bert!

web Jaap 1  web Klaas3  web Ed1

Meer dan tevreden kwam ook Jan Rietberg over de streep met een snelheid van 5.47 min/km liep hij een solide wedstrijd. De Dames Tineke de Groot en Attie van der Woude liepen ieder hun eigen race Tineke was in goede vorm en liep een uitstekend en werd bij de dames nr. 6 in het klassement. Attie deed het iets rustiger aan herstellende van de 21.1 km van de Berenloop ging ze deze keer niet voluit. De molenloop ook dit keer prima georganiseerd door s.v. Friesland  en alle vrijwilligers.

web Bert web JanR1 web attie

Uitslagen:

5.3 km: Roelof Elzinga 27:40                                                                                                                                                                                                                                                                       11.3 km : Jaap Baalbergen 54:20  /  Klaas vd Zee 56:52  /   Ed Velderman 58:42  /  Bert Jelsma 58:58, Jan Rietberg 1:05:28  /  Tineke de Groot 1:04:09  /  Attie van der Woude 1:09:59.

     switte

Zondag 17 nov. waren Femke de Groot, Jan Boon,  Bert Jelsma en Durk Postma afgereisd naar Buitenpost om deel te nemen aan de Switterun voor Kika. Een mooi initiatief om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Na de kidsrun gingen ongeveer 70 deelnemers van start die de 5.4 km of de 9.9 km konden lopen Femke de Groot goed uit de marathon van Berlijn gekomen liep een uitstekende race en pakte de 2e plaats bij de dames op de 9.9 km in een tijd van 53:45.

De drie heren Jan (ook weer actief sinds de Berlijn marathon) Bert en Durk  vielen helaas niet in de prijzen maar liepen een prima wedstrijd en met een tijd van rond de 50 min. gingen de heren over de finish. Een mooie loop en tevens voor een goed doel te lopen die door sponsoren en deelnemers ook een mooi bedrag van rond de 1500 euro opbracht.

Tekst:Roelof  /  Foto's:Klaas