Loopgroep Dokkum met 15 leden naar de Berenloop

   Groep 2

Zondag 7 november gingen 12 leden van loopgroep Dokkum van start bij de 21.1 km in een deelnemersveld van 3300 lopers. Baukje Kingma, Femke De Groot en Jan Boon starten bij de hele marathon hoe het hun verging. Zie verslag Jan Boon.

   Femke en Baukje3  Jan en Femke 2

Enkele leden hadden er een weekendje Terschelling er aan  vast gekoppeld en de rest was met de 8.05 boot naar het eiland gevaren.

Nadat we op het eiland waren aangekomen konden we ons omkleden in de parkeergarage onder Hotel Schylge.

De start van de halve marathon was 12.00 uur dus 11.15uur rustig lopend nadat we nog even een groepsfoto hadden gemaakt op weg naar de start. Daar aangekomen een drukte van belang; deelnemers en toeschouwers met grote aantallen aanwezig.

De lopers van loopgroep Dokkum zochten hun startvak op en wachten op het startschot. De wisselende weersomstandigheden maakte dat het een pittig editie werd.

Met een stevige wind regen en af en toe zon konden de deelnemers hun borst maar nat maken voor de 21.1 km het parcours was mede door de stevige wind aangepast er kon niet over strand gelopen worden dus ging de route van 3 km niet over het strand maar door de duinen en daar zaten een paar pittige klimmetjes tussen.

Onze triatleet Rob Pestman was in goeden doen. Hij had een week eerder nog gehaast bij de halve marathon van Leeuwarden en liep vandaag een uitstekende tijd van 1.32.00 uur en was de eerste van de loopgroep leden die binnenkwam.

Andries Damstra ging een kleine 10 min. later over de finish. Andries is weer op de weg terug naar wat blessure leed eindtijd 1.42.01 uur.

Met een tijd van 1.45.27 was Piet Zijlstra ook zeer tevreden hij had naar verwachting gelopen.

   Andries  Pieter2

De niet gehele fitte Pieter Visser moest onderweg Piet Zijlstra laten gaan, maar ondanks het ongemak kwam hij over de meet met een  finishtijd van 1.49.28

De in uitstekende vorm verkeerde Klaas van der Zee liet het vandaag ook niet afweten vorig week nog uitstekend gepresteerd bij de 10 km van Leeuwarden [51.15] liep een constante race en met een eindtijd van 1.52.45 ging hij door de finish.

   Klaas2   Durk2

Albert Kingma en Jan Faber waren van plan bij deze editie de hele marathon te lopen maar door diverse omstandigheden konden ze hun trainingsarbeid niet volledig afmaken om de hele te gaan lopen.

Gelukkig konden beide leden starten bij halve en er werd door beiden goed gelopen Albert was net iets eerder over de finish dan Jan.

 Albert ging met een tijd van 1.55.15 onder het finish doek door en Jan volgde in 1.58.47.

Kramp was de oorzaak dat Durk Postma dat hij net niet onder de 2 uur kon finishen. Met een tijd van 2.01.25 waar hij toch niet ontevreden.

Voor Roelof Elzinga was het de eerste keer dat hij aan de start kwam bij de berenloop  en wat heeft hij genoten, wat een sfeer onderweg: de vele toeschouwers , de aanmoedigingen, veel muziek en

vooral het stuk door  Midsland was geweldig.

Een stukje jeugdsentiment kwam boven toen hij onderweg door  Midsland liep en het bord van dance cafe de Stoep zag hangen waar hij als 18 jarige menige avondjes had doorgebracht.

Roelof had zich goed voorbereid op deze halve marathon en liep een heel constant tempo van rond de 5.50 per km en ging over de meet met een tijd 2.04.39. Dit was wel één van zijn mooiste halve marathons die ik heb gelopen.

Spannend werd het nog even voor Hinke de Vries die een weekje voor de berenloop niet helemaal fit was, maar het goed oppakte. Hinke kende weinig verval en liep een mooie 2.09.10.

   Hinke5    Attie2

Met een goed spanning wedstrijd gevoel was Attie van der Woude afgereisd naar Terschelling en was ook tevreden over haar gelopen 21.1 km Attie ze vond het wel een zware loop mede door de weeromstandigheden haar tijd kwam uit op 2.25.25.

Het is een beetje onverklaarbaar wat Jelle Kramer is overkomen  goed getraind voor deze loop maar toch ging het mis. Kramp onderweg en dat betekend dat je niet lekker loopt. De eindtijd viel hem dan ook wel iets tegen 2.22.21. Volgende keer meer succes Jelle.

   jelle  Roelof2

Hierbij nog een woord van dank aan onze trainer Ed voor de gemaakte trainingen en advies dat zodoende resulteerde in de prestatie van de leden van onze loopgroep bij de berenloop.

Na afloop konden we onze medaille en T-shirt ophalen en werd er gedoucht nadat een ieder klaar was gingen op zoek naar een plekje voor een hapje en drankje en kwamen we terecht bij Paviljoen de Walvis .

            routes   shirt medaille

Daar werd nog even nagepraat over de gelopen wedstrijd onder het genot van een drankje en de bitterballen.

Enkele leden bleven nog een nachtje op het eiland. De rest ging na deze prachtige dag weer op weg naar huis. Voordat we op de boot gingen lieten we nog even verwennen met een lekker portie kibbelingen  en die hadden we wel verdiend.

Sportgroet Roelof