Rob Pestman op het podium bij Kollumerkatloop.

     De groep

 Vrijdag 22 april klonk het startschot van de 19de maal georganiseerde Kollumerkatloop.

Nadat de editie van 2020 en 2021 ging doorgaan konden vinden werd om 19.30 het startsein geven door wethouder Breeuwsma.

Met deelnemersveld van 200 lopers die aan de start verschenen en die een keuze konden maken uit 2 afstanden namelijk de 6.4 km en  13.8 km, waarvan het merendeel de korte afstand zouden gaan lopen.

     Start

Loopgroep was met 9 leden afgereisd naar Kollum waarvan 2 op de afstand van 13.8 km uitkwamen en de overige 7 de 6.4km

Rob Pestman de triatleet van Loopgroep Dokkum was in zeer goede doen had de middags nog een rondje Lauwersoog gefietst{gemiddeld 31 km per uur} de donderdagavond met de groep getraind waar bij Joke, Femke en Roelof van de partij waren.

De sterke atleet uit Dokkum ging voortvarend van start bij de 13.8 km en bleef de gehele race dicht bij de koplopers en kon de nummers 1 en 2 goed volgen al was het gaatje te groot om er bij te komen.

Met een prachtig eindtijd van 57.34 min pakte hij de derde plaats in het klassement van de heren waarna hij na afloop werd gehuldigd en zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Voor Rob een mooie opsteker. Hij wil de seizoen nog enkele triatlons volbrengen en is van plan de marathon van Sneek te gaan lopen. .

     Rob 3de

Ook Piet Visser liep een uitstekende wedstrijd de laatste maanden volop training ook in voorbereiding voor de halve marathon van Sneek in de maand juni.

De 13.8 km dat via de Hesseweg naar Burum gaat en dan weer terug naar Kollum  volbracht Pieter in een mooie eindtijd van 1.05.24.

Gerard Dam was iets rustig begonnen maar gaande weg liep het steeds beter en werd menig deelnemer onderweg door hem ingehaald.

Vader Andries en zoon Kevin Damstra liepen de gehele wedstrijd over 6.4 km gezamenlijk op en gingen beide gelijktijdig over de finish.

     Andries en

Een mooi groepje van Henk Baas ,Dedde de Jong , Jan Boon en Roelof Elzinga voor de 13e maal deelnemer bleven tot ongeveer het 5  kilometerpunt  bij elkaar  waarna Henk en Roelof een kleine versnelling plaatsten en Jan Boon als eerste moest afhakken en in zijn eigen tempo verder liep.

 Dedde de Jong  bleef aanhaken toen Roelof en Henk Baas nog een tempo verhoging inzetten moest Dedde een gaatje laten.

     Henk B Dedde Roelof

 Met een prima eindschot liepen Henk en Roelof gezamenlijk naar de eindstreep beide heren liepen een gemiddelde van 5.18 min per km en waren dik tevreden over de gelopen wedstrijd op kleine afstand volgen Dedde en Jan en finishten binnen een 30 seconden van Roelof en Henk.

     Jan B

Een goed ingedeelde race zorgde er voor dat Femke de Groot een stabiele wedstrijd liep en in prima eindtijd over de finish ging. 

     Femke

Voor Joke Bleijeveld was het thuiswedstrijd sinds kort woont ze samen met partner  Ulbe Keekstra in Kollum.

Ook Joke genoot van het prachtig loopweer en liep een solide race en kwam tevreden over de finish streep.

Jammer genoeg moest Ulbe de Kollumerkatloop laten schieten hij was niet geheel fit en vond en verstandig om even rust te nemen.

Attie van der Woude bleef keurig onder de 40 min. grens en was ook dik tevreden met de tijd van 39.50 waar mee ze over de finishlijn kwam.

Uitslagen 6.4 km

Andries en Kevin Damstra  29.08 min    Gerard Dam  31.31 min    Roelof Elzinga en Henk Baas  34.20  min.           

Dedde de Jong  34.31 min    Jan Boon  35.05 min.    Femke de Groot  35.35 min    Attie vd Woude  39.50    Joke Bleijerveld  42.06 min.           

Gerrie Dam vrouw van Gerard  44.39 min.

Netto opbrengst van inschrijfkosten na aftrek kosten  gaat na de Gehandicaptensport.

Met dank aan de organisatie en sv Friesland en alle vrijwilligers.

Tekst Roelof Elzinga

Lay-out Klaas van der Zee