Monnikenloop 2022

 titel

    

     Groepjuist

Zaterdag 25 maart was het eindelijk zover, na 2 jaar geen Monnikenloop mochten we weer afreizen naar het mooie Schiermonnikoog. We vertrokken om half negen vanaf Be Quick, met als doel de half tien boot te pakken. Maar alles verliep zo vlot, dat we zo, zonder erg, de negen uur boot opliepen. De bootreis verliep voorspoedig, voor koffie werd gezorgd, Jan B. had 2 cakes meegenomen en de plannen voor de loop van Wageningen naar Dokkum op 5 mei a.s. werden doorgenomen, de kaart ging van tafel naar tafel en voordat we er erg in hadden waren we al op het eiland waar de bussen klaar stonden om ons naar het dorp te vervoeren. Als eerste gingen we naar de Toxbar  om onze shirts te halen en een paar het startnummer nog om moesten zetten. Het was nog even wachten op een aantal die wel met de afgesproken half tien boot kwamen, maar rond 11 uur zaten we allemaal in het zonnetje op het terras en wat was het prachtig weer deze zaterdag! 

    terras

De kort broek die kon wel aan.

Om kwart over twaalf  startte de 10 km, om  voor half één de 5km en om vijf over half één de 16.1 km.  De eerste lopers die van start gingen op de 10 km waren;

Pieter Visser (46:49), Henk Baas (57:27), Harm Klomp (1:23:04),

 pieter   harm

 Peter Pranger (1:00:43), Jelle Kramer, (1:00:10), Willem Bakker (1:03:27), Jan Rietberg (1:01:36), Bert Jelsma (1:05:21), Attie van der Woude (1:06:37), Reina Hes (1:07:59), Frederika Krottje (1:10) Tricia van der Velde (1:00.11), daarna startten voor de 5km ; Jilles Visser (37:57), Gelske Jager ( 33:29) en Lysbeth Rubingh (33:29)  en als laatste gingen de lopers voor de 16.1km van start;  

gelske  femke

Jan Boon ( 1:32:21), Roelof Elzinga, die voor de 12e ! keer meedeed (1:32:28), Klaas van der Zee (1:28:18), Albert Kingma (1:28:04), Durk Postma (1:47:55), Andries Damstra (1:20:06),  Ed Velderman (1:26:20), Hinke de Vries (1:35:25), Baukje Kingma (1:38:15) en Femke de Groot (1:36:47).

collage3 collage2

collage1 collage4

 

Iedereen was dik tevreden over zijn of haar tijd van deze toch wel weer zware loop.  

 
                                                                                                

Nadat iedereen  was gedoucht en omgekleed, zochten we het terras weer op, we vonden een mooi plekje tegenover de Toxbar en konden zo mooi genieten van de gezelligheid.

Omdat Peter Pranger de volgende dag jarig was trakteerde hij op een drankje en dat verdiende een driemaal hoera, niet alleen voor zijn verjaardag, maar zeker ook voor zijn prachtige tijd op de 10km, een hele prestatie na zijn heupoperatie. 

Peter  tafeldans2

Er was livemuziek en er werd volop gedanst, enkele dames van de loopgroep ( de namen zijn bekend bij het bestuur 😉)  stonden op de tafel te dansen

en dat werkte aanstekelijk, de rest van de loopgroep had dus ook al gauw de voetjes van de vloer (gelukkig hebben we het filmpje nog  😊) het feest kon niet meer stuk. Maar ja, er moest ook nog gegeten worden en na veel aandringen kwamen de dames eindelijk van tafel en gingen we richting restaurant Duinzicht, waar een heerlijk driegangen diner op ons stond te wachten. Dit was voortreffelijk geregeld door Femke, we hadden van te voren de keuze uit biefstuk of kabeljauw gemaakt en daardoor kon het eten nu snel achterelkaar op tafel komen. Na de soep, volgde het hoofdgerecht en dat was amper op of het toetje stond al op tafel, perfect!

lekker ite  tassen

 Nog een bakje koffie of thee voor de liefhebber en toen weer met de bus ( de bushalte was voor het restaurant) naar de boot. Half acht vertrokken we weer van het mooie eiland en na drie kwartier varen, waren we weer op Lauwersoog, waar ieder weer zijn eigen weg ging.

Ik denk dat ik voor iedereen spreek, als ik zeg dat we een prachtige dag hebben gehad.

 Ik heb in ieder geval genoten, om weer met z’n allen op pad te zijn, om onder luid gejuich van het aanwezige publiek te lopen, te genieten van het hardlopen met zoveel deelnemers. En ook later uitzinnig te dansen (jawel op de picknicktafel), gewoon, alsof het nooit anders is geweest…

trycia.

Verslag; Tricia

Lay-out: Klaas