Rob en Pieter de nummers 1 en 3 bij Twirreloop Wytgaard

Woensdagavond 18 mei reden Rob Pestman, Pieter Visser, Henk Baas en Roelof Elzinga gezamenlijk vanuit  Dokkum naar Wytgaard om deel te nemen aan de Twirreloop.                    

Aangekomen in Wytgaard waren ook  inmiddels Ulbe Keekstra en Joke Blijerveld en tevens Ed Velderman gearriveerd. Ed had van deze loop een bike-run-bike gemaakt op de sportfiets vertrokken uit woonplaats Giekerk omkleden  loopschoenen aan en 5.8 km hardlopen en weer terug  op de fiets naar huis.

De heren Rob en Pieter liepen de korte afstand van 5.8 km. Bij de Kollumerkatloop was er nog een derde plaats voor Rob vanavond  ging het anders .Zowel Rob en Pieter hadden de zondag hiervoor nog deelgenomen aan de loop van Leeuwarden Rob was haas op de 21.1 km en Pieter liep de 10 km. De omstandigheden waren behoorlijk zwaar en mede door de warmte die dag was het afzien voor veel lopers.

            ROB

Er kwamen 29 deelnemers aan de start op de 5.8 km Rob ging voortvarend van start en liet zijn koppostie niet meer los en kwam als nummer 1 over de meet met  meer dan een min. verschil volgde nummer 2. De goed getrainde Pieter Visser had ook een uitstekende avond kon zijn tempo goed vasthouden en ging als derde onder het finishdoek door. De eindtijden waren Rob Pestman 23.25 min. en Pieter Visser 25.32 min.

            PIETER

Ed Velderman liep ook een solide race en kon mooi het tempo van 12 km per uur vasthouden tot de finish met een eindtijd van 29.29 min was hij dan ook zeer tevreden. In een deelnemersveld van 48 atleten op de 10 km gingen Ulbe Keekstra , Joke Bleijerveld , Henk Baas en Roelof  Elzinga van start.

            ED

Ulbe weer goed hersteld, moest de Kollumerkatloop nog laten varen, maar kwam wel in actie  vorige week bij de Stienserloop en liep daar de 8 km in 43.33 min. Ook Joke liep daar de 8 km en haar tijd was 52.41 min. In een prima tempo liep Ulbe naar de eindstreep in een keurige tijd van 52.16 min.

            Ulbe

Naar het goede lopen in Stiens was het voor Joke een uitdaging hoe het zou verkeren bij de Twirreloop de weeromstandigheden waren prima en niet te warm. Alleen het lange stuk langs de Zwette was lastig; veel last van muggen dus mondje dicht. Joke had het iets rustiger aangedaan dan in Stiens en liep de 10 km in 1.06.38 uur.

            Joke

De twee clubgenoten Roelof en Henk bleven tot 9 km bij elkaar waarna Henk nog een kleine tempo versnelling plaatste en Roelof op een kleine achterstand zette. Beide heren waren dik tevreden met hun behaalde eindtijden Henk 55.32 min. en Roelof 55.51 min.

            Roel en Henk

De verrassing was naar afloop Pieter Visser collega Jelle B ,voormalig beroepsmuzikant nu meester en verdienstelijk hardloper{won de 15.7 km in 58.08 }. had ons uitgenodigd om bij hem thuis eigen gemaakte appeltaart te komen eten. Aangekomen bij het voormalig café nu woonhuis waar we gastvrij werden ontvangen door Jelle en partner plus kinderen en enkele andere hardlopers. Het woonhuishuis is iets verbouwd maar het voorste gedeelte van het woongedeelte heeft nog de authentieke vorm van een café en zo werd er genoten van de appeltaart en een drankje aan de bar.Het werd een prachtig nazit even bijpraten en wat belevenissen vertellen.Bedankt Jelle voor de gastvrijheid. Je had het gevoel dat je met een stel vrienden in de kroeg zat.

Met dank aan alle vrijwilligers Jan Kooistra en Sv Friesland voor de organisatie van de Twirreloop.

Roelof