Trainingen

Wil je een goed beeld krijgen van onze trainingen, kom dan vrijblijvend een paar keer meetrainen. Je kunt je aanmelden bij onze trainer Ed Velderman 06-22357698 of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De looptrainingen vinden veelal plaats op de openbare weg en terreinen in en rond Dokkum onder de professionele leiding van een gediplomeerde trainer. Elke donderdagavond trainen wij vanaf 19.45 uur in clubverband. Omkleden en douchen kan in onze kleedkamer op het terrein van voetbalclub Be Quick (Tolhuispark 3, 9103 SN) te Dokkum.

De trainingen kennen een opbouw gedurende het jaar. Er is een schema voor lopers die kortere afstanden lopen, bijvoorbeeld 10 kilometer en een schema voor de lange afstandlopers, bijv. halve marathon. Wil je naar een bepaald doel toe trainen dank aan de trainer een aangepast schema voor je maken. Tijdens de training traint iedere loper in zijn eigen tempo ook al doen we dezelfde oefening.

Iedere training bestaat uit de volgende onderdelen:

Warming up – loopscholing – kerntraining - cooling down.