Trainingen

Wil je een goed beeld krijgen van onze trainingen, kom dan vrijblijvend een paar keer meetrainen. Je kunt je aanmelden bij onze trainer Ed Velderman 06-22357698 of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De looptrainingen vinden veelal plaats op de openbare weg en terreinen in en rond Dokkum onder de professionele leiding van een gediplomeerde trainer. Elke donderdagavond trainen wij vanaf 19.45 uur in clubverband. Omkleden en douchen kan in onze kleedkamer op het terrein van voetbalclub Be Quick (Tolhuispark 3, 9103 SN) te Dokkum.

ED2webED3web

Even voorstellen:

Mijn naam is Ed Velderman  en ben in 1958 geboren in Deventer. Dus van oorsprong geen Fries maar woon ondertussen vanaf 1983 in Friesland waarvan de laatste 22 jaar in Gytsjerk.

Mijn sportverleden begon als jeugdrenner van 10 jaar op een fiets met een racestuur en zonder spatborden. De KNWU wielersport is later gewijzigd in de triatlonsport. Met name in de jaren 1985 tot 2000 is deze sport fanatiek als recreant bij de NTB beoefend. In deze jaren werden er marathons gelopen en staat mijn naam bij 4 Ironman- triatlons in de kolom “gefinisht”.

Ik ben nu bijna 3 jaar als trainer bij de loopgroep Dokkum aan het werk. Als trainer ben ik ooit begonnen bij de triatlonvereniging Orca Leeuwarden voor het looponderdeel. In deze tijd moest je triatleten voornamelijk remmen want men dacht toen nog dat “véél trainen” alleen succes kon brengen. De eerst schema’s werden dus voor een hele groep geschreven. De training werd gegeven op de atletiekbaan van Leeuwarden. Omdat Sv Friesland met zijn wedstrijdlopers op het zelfde tijdstip ook op de atletiekbaan aanwezig was ben ik met hen om de tafel gegaan om gecombineerd trainen mogelijk te maken. De triatleten konden op deze manier meer progressie maken door hen bij betere lopers te plaatsen. Sv Friesland zou dan een extra trainer op de plank hebben. Op deze wijze ben ik SV Friesland terecht gekomen waar ik nu de recreantengroep train.

Ik ben van mening dat hardlopen voor plezier en ontspanning staat. Zo wil ik ook graag de invulling van de trainingen uitvoeren. Er wordt een jaarplanning samengesteld. Hierin geeft de groep aan wat gewenste loopevenementen zijn. Daarna wordt het een schema in blokken van 4 weken en die zijn opgesplitst in 2 soorten: een schema voor 21km-lopers en voor 10km-lopers. De opzet van een week is: 1 training met mij als trainer erbij, 1 training zelf een wedstrijd lopen of wat langer stuk op duurtempo en 1 training met interval tempo’s.  Iedere loper kan wanneer hij/zij dit wenst in overleg een schema voor een bepaalde tijd op maat krijgen. Hierbij moet men dan denken aan een speciaal evenement of bepaalde afstand. Denk aan bijvoorbeeld een marathon.